Header Ads

Siz Sordunuz Biz Cevapladık ~ 1.Kısım

Merhaba CyberGuilty Okurları;

Bu konumuzda sizlerin bize twitter üzerinden sormuş olduğu 10 adet soruyu derledik ve cevaplandırmasını bir röpartaj havasında düşünerek cevaplamaya çalıştık.
1. Linux kullanmaya nasıl başladınız ?
 Cevap:
Siber saldırı ve savunma alanına heves ettim ve windows dışında dünyalar olduğunu öğrendim. Windows işletim sistemini sadece oyun için kullandığımı biliyordum. Linux bir sisteme geçmem gerekiyordu. İlk olarak Linux Mint ile başladım. 1 Hafta falan kullandım sonra o sıralar bir hack forumunda gezinirken kali linux gördüm ve hemen bir hevesle kali linux kullanmaya başladım. Ben kali linux kullanmaya başladığımda 2.0 sürümü daha çıkmamıştı.
Ben başladım kali linux 2.0 sürümü yeni yayımlanmaya başlamıştı.
 2. Windows ile hack yapılabilir mi ? Nasıl ?
Cevap:

Windows ile hack yapabilmek mümkün. En çok kullanılan programlar netspaker ve acunetix. Windows sisteme python ve perl dilleri yükleyip cmd konsolunu tıpkı terminal gibi kullananlar var. Fakat, sürekli program güncelleme gibi dertleriniz olacak.
3. Kendinize "Hacker" diyor musunuz?
Cevap:
 
Kendimize hacker demiyoruz. Çünkü bizim ülkemizde hacker kavramı tam oturmuş bir kavram değil ve hacker diyince akla ilk gelen soru “Facebook Çalabiliyor Musun?” “Eski sevgilimin İnstagram’ını Çalar Mısın?” gibi sorular oluyor. Biz kendimize bir şey demiyoruz. Sadece siber saldırı ve savunma alanında çalışmalar yaptığımızı belirtiyoruz.
4. İlk kullandığın "Linux Dağıtımı" hangisi ? 
Cevap:
 
Linux Mint ilk kullandığım dağıtım ve mint dışında Ubuntu’da kullandım. Ubuntu’nun daha iyi olduğu düşüncesindeyim.
5. En çok kullandığın program hangisi ? 
Cevap:


Admin Panel Finder ve sqlmap olabilir.
 
6. Gizlenmek için bir teknik kullanıyor musunuz?
Cevap:
Gizlenmek için tor kullanıyorduk ve tor bilindiği üzere ülkemizde yasaklandı ve artık farklı teknikler aramaya başladık ve kendi vpn sunucumuzu vesaire kurduk yakın zamanda zaten sizlere kendi vpn sunucunuzu vesaire nasıl kurabileceğinizi anlatacağım.

7. Sizce bir linuxta stabillik mi yoksa kernel sürümü  mü ?

Cevap:

Bence stabillik daha önemli çünkü ben kali linux 2016.1 çıktığı gün indirip sistemime yükleyen birisiyim. Kali Linux 2016.1 yüklediğimde kernel güncellemiştim. Sistemimde o zaman 32 GB Ram, AMD FX 6300 4.9 GHZ 6 CPU~S işlemci vardı ve takılma sorunları yaşıyordum. Bu sebepten dolayı stabillik diyorum.


 8. Kernel hakkında bize bilgi verebilir misiniz?
Cevap:
Kernel aslında şöyle düşünülebilir. OSI Katmanı gibi düşünelim işletim sistemi Uygulama katmanı yani (application layer) kernel ise en alt katman yani makine dili (pyhsical layer) şimdi şöyle özetliyim. Siz işletim sisteminizde yapmak istediğiniz bir şeye tıkladığınızda o çekirdeğe yani sistemin kerneline 0 ve 1 bitlik veriler gönderir ve yapmak istediğiniz işlem yapılır. Yeni kernel sürümü demek her zaman yenilik demektir!

 9. Linuxta en sevmediğiniz özellik nedir ?

Cevap:

Arada bizimde sıkıldığımız oluyor ve oyun oynamıyoruz :D En büyük sıkıntımız bu .

10. Programlama için hangi dillerden başlamamızı önerirsiniz?

Cevap:


Python veya C# öğrenilmesini tavsiye ederim. Kolay bir dil ve mantığını kavradığın zaman diğer dilleri öğrenirken hiç zorlanmıyorsun.



Başka bir soru cevap makalemizde sizde soru sormak için twitter adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz...
Official Twitter Accounts
CyberGuilty INC. Blogger tarafından desteklenmektedir.